Het intranet van

Van prikbord naar livestream

Donderdagmiddag, de zon schijnt fel op de Barneveldse eiermarkt: de plek waar al eeuwen lang de landelijke prijs van eieren wordt vastgesteld. Echter, waar vroeger de kippen over het plein liepen, liggen nu keurige doosjes met een dozijn eieren erin. Ondanks alle verandering is één ding hetzelfde gebleven: Barneveld is hét centrum voor pluimveeteelt in Nederland.

En tevens de plek van waaruit MOBA is gegroeid tot ’s werelds meest toonaangevende fabrikant van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren. 850 medewerkers op vestigingen over de hele wereld zorgen ervoor dat de eierindustrie op rolletjes loopt. De kans is groot dat de eitjes bij jou thuis door een van hun machines zijn gesorteerd.

MOBA

Marieke van den Brink, Corporate Communications Manager bij MOBA, legt uit waar de behoefte aan een intranet vandaan kwam, welke uitdagingen erbij komen kijken en waarom intern delen zo belangrijk is. Welkom op het Iris Intranet van MOBA. Welkom op CONNECT.

Wat kwam eerst?

Wat kwam eerst? De kip of het intranet? Oké, de kip. Maar waar kwam de behoefte voor een intranet dan vandaan? “Nou, de eerste behoefte kwam vanuit de directie. Zij wilden interne zaken sneller voor elkaar krijgen. Verder was het belangrijk dat medewerkers op deze berichten kunnen reageren. Dan kom je toch snel op een sociaal intranet uit” zegt Marieke.

Spelenderwijs aan de slag

Bij de uitrol van CONNECT is MOBA teruggegaan naar de essentie. Geen grote lanceringscampagnes of een introductieweek. Nee, gewoon spelenderwijs aan de slag gaan met het intranet.

“CONNECT is bewust low-key gelanceerd. We hebben het online gezet en een gebakje uitgedeeld.” – Marieke van den Brink

Het geven van trainingen gebeurt individueel. Medewerkers komen zelf met vragen en met hen wordt gekeken naar waar ze hulp nodig hebben. Hulp op de plekken waar het nodig is, dat zijn effectieve trainingen.

Middelen blijven naast elkaar bestaan

Met CONNECT zijn de interne servicelijnen korter: mensen komen sneller met elkaar in contact. Echter, het een vervangt het ander niet. “E-mail is echt niet weg.” zegt Marieke. “Middelen blijven gewoon naast elkaar bestaan. Iedereen moet de afweging maken: wat kan ik waarvoor gebruiken? Soms een mailtje en dan weer iets op CONNECT zetten.”

“Ik vind dat CONNECT mijn werk heel praktisch maakt. Met één berichtje bereik ik iedereen, geen CC’s meer.” – Marieke van den Brink

Van prikbord naar livestream

Vierhonderd man, 10 schermen, één team. Dat gevoel krijg je als je bij MOBA over de werkvloer loopt. Om de medewerkers zonder scherm op zak toch met het intranet te verbinden, maakt MOBA gebruik van narrowcasting: het streamen van het intranet naar grote schermen. Deze schermen hangen op goed zichtbare locaties op de werkvloer. Zo kan iedereen toch CONNECTed zijn!

“Ik hoef nu niet meer het pand door te lopen om alle prikborden te vullen.” – Marieke van den Brink

Sneller samen, samen sneller

Door mensen met elkaar in verbinding te stellen, werken ze bij MOBA sneller en beter samen. En door samen te werken op een platform dat vanzelfsprekend werkt, is werken weer gemakkelijk. Één team, één taak, één CONNECT. Dat betekent Iris Intranet voor MOBA.

Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van Iris Intranet? Vraag dan een demo aan. Meer ervaringsverhalen? Lees dan een het verhaal van de gemeente Enschede of De Kompanjie.