Nieuws

triptic integreert Cloud SSO portaal HelloID van Tools4ever in Iris Intranet

Iris Intranet leverancier triptic en marktleider op het gebied van Identity Governance & Administration Tools4ever zijn een partnership aangegaan.

Doel van het partnership is het aanbieden van een betrouwbare integratie tussen beide online portalen. Dankzij deze integratie kunnen klanten – met behulp van Single Sign On - eenvoudig vanuit één portaal naar diverse cloudapplicaties navigeren (zoals HR-apps, servicedesk-portalen, webmail, ECD en ELO). Gezamenlijke klanten profiteren hiermee van een persoonlijk dashboard met actuele informatie om optimaal samen te kunnen werken en veilig toegang te krijgen tot cloudapplicaties zonder nogmaals in te loggen.

Binnen veel organisaties worden meerdere cloudapplicaties aangeboden waarbij gebruikers handmatig moeten inloggen. Dat is frustrerend, tijdrovend, onveilig en kan problemen rond de informatiebeveiliging veroorzaken. Met de samenwerking spelen beide partijen in op de groeiende behoefte om één persoonlijk dashboard te ontwikkelen, als schil om allerlei relevante applicaties en persoonlijke informatie. Op basis van gegevens van de medewerker wordt het persoonlijke dashboard opgebouwd, actuele informatie uit bedrijfsprocessen getoond en relevante applicaties waarbij maar één keer hoeft te worden ingelogd.

“Het intranet is niet het enige systeem dat gebruikt wordt binnen een organisatie, er zijn vaak talloze systemen. En als je iedere keer moet inloggen voor elk apart systeem, ben je uiteindelijk veel tijd kwijt.” vertelt Roel Knapen, algemeen directeur bij triptic. “Met behulp van HelloID en de Single Sign-On functionaliteit van Tools4ever navigeren klanten vanuit het intranet naar die verschillende systemen – zonder opnieuw te hoeven inloggen. Dat scheelt een hoop tijd!”

triptic en Tools4ever zijn enthousiast over de mogelijkheden die de samenwerking biedt. Iris Intranet werkt voor gebruikers vanzelfsprekend. Die vanzelfsprekendheid zit niet alleen in het platform zelf, maar ook de keuzes die gemaakt worden om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden. Iris Intranet biedt de mogelijkheid om via widgets een persoonlijk dashboard te bouwen die medewerkers voorziet van actuele informatie en de tools om efficiënt samen te kunnen werken. Dankzij de aanvulling met het Cloud access management portaal HelloID is het mogelijk om binnen Iris Intranet met behulp van Single Sign-On toegang te krijgen tot cloudapplicaties. Niet eerder was het zo eenvoudig om alle cloudapplicaties Single Sign-On te maken zonder hulp van een technisch consultants of samenwerking van de leverancier van de applicatie.

“We zien een hele goede match tussen ons applicatieportaal HelloID en Iris Intranet.” zegt Jacques Vriens, directeur bij Tools4ever. “Onze software sluit naadloos op elkaar aan en biedt meerwaarde aan de gebruikers, doordat onze oplossingen samen één overzichtelijk dashboard biedt met alle functionaliteit op één plek.”

Over Tools4ever

Met meer dan 1,5 miljoen beheerde user accounts is Tools4ever in Nederland dé absolute marktleider op het gebied van Identity Governance & Administration. Sinds 1999 ontwikkelt en levert Tools4ever hiervoor verschillende softwareproducten en consultancy diensten, waaronder Identity & Access Manager (IAM) en het Cloud Single Sign-On portaal HelloID (IDaaS).

Tools4ever's Identity Governance & Administration oplossingen worden geïnstalleerd bij organisaties uit diverse sectoren variërend in grootte, van 300 tot meer dan 200.000 user accounts.

Over triptic en Iris

Wat gebeurt er als architecten een bureau voor online communicatie beginnen? Dan krijg je tools waarin je je thuisvoelt! Bijvoorbeeld ons prijswinnende Iris Intranet. Waar informatie en samenwerking samenkomen in een extreem gebruiksvriendelijk design.

Iris Intranet werkt vanzelfsprekend. Door antwoord te zoeken op vragen als ‘hoe ziet je werkdag er meestal uit, wat heb je dan allemaal nodig en hoe kan het intranet je daarin helpen?’ is Iris volledig afgestemd op de eindgebruiker.

Vanuit Eindhoven - de meest vindingrijke stad van de wereld, werkt Iris Intranet voor onder meer Archipel, Bouwinvest, Dille & Kamille, Dorel Juvenile, Gemeente Enschede, Hurks, Sacha Shoes, Partou en Provincie Zeeland.