Nieuws

triptic lanceert nieuw concept: Zorgcommunicatie via Narrowcasting

Achter Iris Intranet staat een gedreven team. Al ruim 25 jaar ontwikkelen we innovatieve communicatieoplossingen voor onze opdrachtgevers.

De afgelopen periode hebben we gewerkt aan ons nieuwe communicatieconcept. Hiermee zorgen we niet alleen voor moeiteloze communicatie naar medewerkers van zorginstellingen. We verbreden onze activiteiten: dit nieuwe concept is dé oplossing voor vanzelfsprekende communicatie naar intramurale cliënten van zorgorganisaties.

Met trots introduceren we ons nieuwe communicatieconcept: Zorgcommunicatie via Narrowcasting.

Vanzelfsprekende en inclusieve communicatie naar alle doelgroepen

Iris werkt vanzelfsprekend, dat is ons motto. En hierin beperken we ons niet meer tot medewerkers van zorgorganisaties. In de moderne wereld van digitale communicatie vinden we het belangrijk dat niemand wordt buitengesloten.

Rick Cuijpers, technisch directeur bij Iris Intranet: ‘Als je kijkt naar de zorgdriehoek van de zorgverlener, ouder of verwant en de bewoner of cliënt, dan valt de bewoner of cliënt vaak buiten de boot bij de toegang tot belangrijke informatie. Simpelweg omdat ze niet beschikken over de benodigde digitale vaardigheden. Met deze oplossing gaan we deze barrière doorbreken. We creëren een inclusieve omgeving waarin we ook zorg dragen voor toegankelijke communicatie naar intramurale cliënten.'

Relevante én persoonlijke informatie

Met Zorgcommunicatie via Narrowcasting zorgen we dat belangrijke informatie, activiteiten, nieuws en updates ook toegankelijk zijn voor bewoners van zorgorganisaties. Deze informatie stemmen we af op de behoeften van bewoners, zodat de communicatie relevant én persoonlijk is. Hiermee dragen we bij aan het creëren van gemeenschapsgevoel onder bewoners en ondersteunen we zorgpersoneel door belangrijke informatie snel én gemakkelijk te delen.

‘Door de communicatie naar bewoners te integreren in Iris Intranet beperken we het aantal te beheren communicatiekanalen,' vertelt Rick Cuijpers. 'Professionals in de zorg hoeven hierdoor niet te werken met verschillende systemen: één applicatie faciliteert de communicatie naar collega’s én bewoners.’

De werking van Zorgcommunicatie via Narrowcasting

Iris Intranet zorgt ervoor dat belangrijke informatie beschikbaar wordt gesteld op televisies of tablets binnen de zorglocatie. Iris haalt relevante informatie uit de (locatie)groep op en toont deze op de verschillende devices. Denk bijvoorbeeld aan geplande activiteiten voor bewoners, berichten uit specifieke (locatie)groepen, het laatste nieuws van de organisatie of het dagmenu. Door een Iris groep als bron te hanteren, bepaalt de zorgprofessional op locatie gemakkelijk welke informatie waar getoond wordt.

Dit concept is ontwikkeld met de cliënt als uitgangspunt: het werkt intuïtief en iedereen, ongeacht hun digitale vaardigheid, heeft toegang tot deze inhoud. Met een handige afstandsbediening of touchscreeninterface vinden en bekijken ze gemakkelijk de informatie die voor hen belangrijk is. Zo dragen we bij aan een prettigere woon- en werkomgeving voor zorgprofessionals én cliënten en bewoners.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over mogelijkheden van Zorgcommunicatie via Narrowcasting? Je kunt onze adviseurs bereiken via 040 246 30 40 of sales@triptic.nl.