Nieuws

Iris Content Coach: Helpende hand bij het beheren van je content

Iris intranet staat vanzelfsprekend ook voor doorontwikkeling: het team achter Iris werkt, samen met haar opdrachtgevers, constant aan nieuwe mogelijkheden om Iris nog efficiënter, makkelijker en vanzelfsprekender te maken. De nieuwste innovatie van Iris: de Iris Content Coach. Dé helpende hand bij het managen van alle informatie op je intranet.

Het belang van het managen van je content

Stel je voor: je hebt je intranet met succes gelanceerd binnen je organisatie. Na het startschot gaan je collega’s enthousiast aan de slag met het intranet en plaatsen handleidingen, artikelen en andere informatie op het platform. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Tot je na een tijdje door de enorme hoeveelheid inhoud door de bomen het bos niet meer ziet. Wat eerst een goede oplossing leek, blijkt nu een obstakel te zijn. Hoe zorg je ervoor dat alle informatie na een tijdje nog kloppend en actueel is? De Iris Content Coach helpt je een handje!

Goed contentbeheer op je intranet is essentieel en vormt een belangrijke basis voor de werkdag van je collega’s. Maar niets is zo frustrerend als ellenlang zoeken naar de juiste informatie (soms zelfs in verschillende systemen), of informatie vinden die niet meer klopt. Van een verouderd verlofreglement of een handboek voor hybride werken dat niet meer actueel is wordt niemand vrolijk. Sterker nog: je collega’s zullen het intranet vaker gebruiken als ze altijd snel de juiste informatie kunnen vinden. Het managen van je inhoud zorgt ervoor dat er binnen de organisaties actiever gebruik wordt gemaakt van het intranet. Een echte win-win situatie dus!

De Iris Content Coach helpt je!

Zorgen dat al je content up-to-date is, is dus belangrijk voor een betrouwbaar en succesvol intranet. Maar hoe zorg je hiervoor? Het handmatig bijhouden van de versies van alle informatie op je intranet is een dagtaak op zich, onbegonnen werk dus.

Ook is het lastig te beoordelen of inhoud geplaatst door een collega van een andere afdeling nog klopt, je kan hier dus wel een handje hulp bij gebruiken. Iris ondersteunt je hiermee. Door de geïntegreerde Content Coach op het intranet draagt Iris op een slimme en vanzelfsprekende manier bij aan het kloppend houden van alle informatie op je intranet.

Hoe werkt het precies?

Zoals de naam ‘Content Coach’ al zegt: Iris coacht je bij het managen van je content. Dit doet ze op een vanzelfsprekende manier, waardoor je als gebruiker wordt begeleid in dit proces.

Iedereen die een artikel op het intranet plaatst krijgt automatisch hulp van de Content Coach: Iris helpt je te bepalen wanneer de informatie weer toe is aan controle. Zo zal informatie over adresgegevens van verschillende werklocaties minder snel veranderen dan bijvoorbeeld een procedure over een nét nieuw proces. Sommige informatie is nou eenmaal meer aan verandering onderhevig dan andere informatie. Iris heeft hierin een sturende rol: jij bepaalt als eigenaar hoe vaak je de informatie wil controleren.

Iris geeft jou en je collega’s ook eenvoudig inzicht in jouw inhoud op het intranet. Zo kan je altijd en overal zien welke bijdrage je hebt geleverd aan het intranet en of deze nog actueel is. Als Iris ziet dat je content op het intranet hebt staan die aan controle toe is krijg je hier een notificatie van. Zo hoef je er dus niet meer zelf over na te denken: Iris denkt met je mee!

Meer informatie?

Benieuwd naar de andere functionaliteiten of wil je graag meer informatie? Vul het contactformulier in en onze adviseurs nemen contact met je op, maar je mag natuurlijk ook altijd zelf bellen: 040 246 30 40. We spreken elkaar snel!