Nieuws

Niet 1, niet 2, niet 3, maar maar liefst 4 dagen!

Dit jaar niet 1, niet 2, niet 3, maar maar liefst 4 dagen! De befaamde Iris Communitydag werd een heuse Iris Communityweek. We weten natuurlijk allemaal waarom onze Iris Communitydag dit jaar niet door kon gaan zoals we ieder jaar doen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Paulien en Arthur zijn aan de slag gegaan om inspirerende en interessante sessies te organiseren. Nou dat is zeker wel gelukt. Hier lees je van dag tot dag wat er allemaal gebeurd is.

Iris Communityweek 2021

Maandag 23 november stond in het teken van de ‘Intranet van…’ verhalen. We kregen een kijkje in de ‘keuken’ bij diverse opdrachtgevers. Natuurlijk niet de echte keuken (al is dat nu goed te doen via een video call), maar een kijkje in hun intranet. Femke Drewes van gemeente Ede trapte deze sessie af, zij vertelde meer over hun intranet BinnensteBuiten. De tweede spreker was Frans Hupjé van Wijeindhoven. Wijzer, hun Iris Intranet, werd al heel goed gebruikt, maar door alle ontwikkelingen rondom de digitale werkplek alleen nog maar meer.

Dinsdag was het de beurt aan Arthur Turksma met de sessie ‘Op afstand maar toch verbonden’ . Hij nam ons mee in de mogelijkheden van een intranet in tijden van Corona. Aan de hand van het model ‘5 levels of autonomy’ van Matt Mullenweg gaf Arthur inzicht in de mate waarin je medewerkers hun werk digitaal en op afstand kunnen doen.

Daarna gaf Arthur nog enkele tips: zorg voor duidelijke interne communicatie, experimenteer eens met korte vergaderingen, gebruik niet alleen maar tekst maar probeer eens video’s in te zetten en tenslotte; kijk vooral wat voor jouw organisatie werkt.

En toen waren we alweer op de helft. Woensdag was het tijd voor de Iris Opfristraining. Randy nam de opdrachtgevers mee door Iris Intranet en leerde ze alle ins en outs van de beheeromgeving. Na deze training kon iedereen weer met nieuwe inzichten en een frisse blik aan de slag met hun eigen intranet.

De laatste dag stond in het teken van de digitale werkplek. Als een ware talkshowpresentator ging Arthur Turksma in gesprek met Rick Cuijpers (technisch directeur bij Iris), Elise Veltman - van Reekum (Enterprise architect), Nico Zieck (Director of Technology & Solutions bij Liquit), Maikel Baars (Accountmanager bij Tools4ever B.V.) en Lynn van Duren (Microsoft365 projectleider bij Gemeente Gouda). Zij vertelden over alle verschillende facetten van de digitale werkplek. Van authenticatie en user provisioning tot het beheer van applicaties en de integratie met Office365.

Als je hebt meegewerkt of hebt deelgenomen aan onze Iris Communityweek: bedankt! Het was voor ons een experiment om het volledig online te organiseren, maar kijken er heel goed op terug. Toch hopen we stiekem dat we volgend jaar iedereen weer in het echt kunnen ontvangen!