Iris365

Hét portaal voor organisaties die succesvoller samenwerken met Microsoft365. Iris365 is de digitale werkplek variant van Iris Intranet. Met Iris als centrale basis, die zorg draagt voor de verspreiding van alle nieuws, informatie, kennis en content die binnen je organisatie aanwezig is. Dit in combinatie met de tools om content up to date te houden en sociale- en groepsaspecten, waarbij je medewerkers samenbrengt en communiceert over afdelingen, locaties, werkgroepen, etc. zorgen ervoor dat Iris365 niet meer weg te denken is.

Microsoft365 interforce

Daarom Iris365

De moderne, hybride werkomgeving vraagt veel van je organisatie, medewerkers en IT-afdeling. Bijvoorbeeld op het gebied van vergaderen, samenwerken, kennismanagement, informatieverspreiding, het verbinden & betrekken van medewerkers en applicatieveiligheid.

En hoe mooi ook, de applicaties die hier veel voor worden gebruikt, zoals Microsoft365, lossen deze uitdagingen slechts gedeeltelijk op. Met als bijkomend probleem dat de acceptatie ervan nogal eens te wensen overlaat door de hoge complexiteit en beperkte digitale vaardigheid binnen organisaties. Of simpel gezegd: deze platforms worden vaak slecht gebruikt. Terwijl de gebruikerskosten aardig hoog zijn.

Iris365 biedt maximale ondersteuning voor de moderne hybride werkomgeving, door het samenbrengen van alle werkbehoeften die medewerkers in deze tijd hebben, in combinatie met bewezen gebruiksvriendelijkheid en een hoge gebruikersadoptie.

1. Alle correcte informatie op één plek

Hoe veelzijdig ook, we horen regelmatig terug dat Microsoft365 door de gemiddelde gebruiker wordt ervaren als een jungle. Met oneindig veel functies en mogelijkheden, maar bijna niemand die weet hoe ze te gebruiken. Om nog maar te zwijgen over het terugvinden van kennis en informatie of het up to date houden van informatie.

2. Gebruiksvriendelijk én veilig

Zorg voor een gebruiksvriendelijke digitale werkomgeving. Met haar uitgebreide en gebruiksvriendelijke contentmanagement mogelijkheden is Iris Intranet een prof in het bij elkaar en vindbaar houden van actuele kennis en informatie. Ook als het gaat om informatie in Microsoft365 applicaties, zoals SharePoint, Outlook of Teams.

3. Naadloos samenwerken met M365

Samenwerken in hetzelfde document, Teams chats versturen via Iris en samenwerkingsgroepen op SharePoint starten via een groep in Iris. Jaja, het wordt steeds meer geïntegreerd. Zelfs met een tab van het intranet in je Teams omgeving. Wat wil je nog meer?

Iris groepen en Iris File Drive

Een documenten en artikelen aanmaken in een groep op Iris en tegelijkertijd op SharePoint? Dat kan! De nieuwste integratie maakt dit mogelijk. Zo bewerk je samen altijd het nieuwste document of artikel.

Uploaden van informatie en documenten op het intranet gaat heel gemakkelijk via de Iris File Drive.

Iris & Teams

Teams is één van de mogelijkheden die Microsoft365 biedt om projectmatig samen te werken, te chatten en (video)bellen binnen de organisatie. Iris omarmt deze ontwikkeling met een uitgebreide integratie met Teams die in de toekomst alleen maar hechter wordt. Op dit moment is het onder andere mogelijk om een chat te starten vanuit Iris, Iris te integreren in de Teams App, een Teamswidget op het dashboard te plaatsen en nog veel meer.

Authenticatie & User Provisioning

Iris koppelde altijd al ten behoeve van authenticatie en User Provisioning via het LDAP(S) protocol met de Active directory en nu ook via Azure AD. SSO via Azure AD loopt bij Iris via het SAML-protocol. Gebruikers kunnen op die manier met hun Microsoft365 gebruikersnaam en wachtwoord aanmelden bij Iris. Voorheen waren daar kostbare Premium Licenties van Azure AD voor nodig, maar met de komst van de Iris SSO-App in de Azure Marktplace, kunnen ook organisaties met basislicenties gebruik maken van Single Sign On op Iris via Azure AD.

Opdrachtgevers vertellen

Quote WGK Antwerpen

Waarom we uiteindelijk voor Iris gekozen hebben is omdat het voor ons het meest volledige platform was en het paste bij onze wensen. Het nieuwe intranet moest een intuïtief en interactief platform zijn.

Goedele Bogaerts

Quote Gemeente Hoorn

Het Iris intranet zorgt voor verbinding. Met het thuiswerken is het dé plek om collega’s te zien die je normaal gesproken op de gang tegenkomt.

Marloes Hoorn

Quote Stadskanaal

Iris Intranet past qua look & feel goed bij wat gemeente Stadskanaal voor ogen had. Vanuit ICT was er ook een duidelijke voorkeur voor Iris, onder andere door de geavanceerde integratie met Microsoft365.

Jeanine & Irene

Iris365 ontdekken
Iris365 - Dé digitale werkplek

Benieuwd hoe je met Iris365 zorgt voor een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke en veilige digitale werkplek? Vul je gegevens in, laat weten waar je naar op zoek bent en wij nemen contact met je op.