ISO 27001 & ISO 9001

Wat betekent dit voor jou als opdrachtgever en wat is er anders?

De ISO certificering. Misschien heb je er wel eens van gehoord en roept het beelden op van bureaucratische papierschuiverij. Dit was bij ons wel het geval. Tot we afgelopen jaar zelf besloten om onze ISO 27001 en ISO 9001 certificering te behalen. Dat veranderde onze mening, maar wat betekent dit voor jou als opdrachtgever en wat is er nu anders?

Voor de mensen die nog geen idee hebben waar het over gaat: ISO staat voor ‘International Organization for Standardization’. Dit is de organisatie die normen vaststelt voor zo ongeveer alles. Van normen voor het bouwen van vliegtuigen tot de norm voor het zetten van thee. En nee dit is geen grap, lees het hier: ISO 3103.

Maar daar hebben wij ons niet druk om gemaakt. Wij zijn ons gaan focussen op de ISO 9001 & ISO 27001.

ISO 9001 is de wereldwijde norm voor kwaliteitsmanagement en zorgt ervoor dat er continu een hoog niveau van kwaliteit gewaarborgd wordt. ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging en stelt eisen aan de implementatie van beveiligingsmaatregelen in organisaties.

Wat betekent dit voor jou als opdrachtgever?

Vertellen dat je kundig bent, is niet meer voldoende. Het is in deze tijd nodig om te kunnen bewijzen dat je als organisatie veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel hebt staan. Met het behalen van de certificeringen mogen wij triptic en Iris Intranet voortaan ISO 27001 en ISO 9001 gecertificeerd noemen. Zo weet jij als opdrachtgever waar je aan toe bent, hebben wij oog voor detail, zijn wij bewezen veilig en continue aan het verbeteren.

En dit alles over de gehele organisatie rondom Iris. Zowel ontwikkeling als advisering, implementatie, support en hosting.

Wat is er nu anders?

Jij als opdrachtgever merkt geen verandering in onze manier van werken. triptic is altijd al een professioneel georganiseerd bedrijf geweest en dat blijft het ook. Alleen is dit nu ook bevestigd door de behaalde certificaten.

Dit is niet het eindpunt, wij zien dit als een begin en blijven ons steeds verder ontwikkelen. Want de wereld blijft veranderen en wij veranderen mee.

Roel Knapen, Algemeen Directeur van triptic en Iris Intranet schreef een leuk artikel na het behalen van de ISO certificering.