Tips

5 tactieken om je intranet nóg relevanter te maken

Je intranet heeft veel concurrentie. Jij en je collega’s krijgen dagelijks grote hoeveelheden informatie voorgeschoteld. Bijvoorbeeld via e-mail, sociale media, nieuwsberichten en chats. En dan natuurlijk ook nog via het social intranet: een plek voor samenwerken, informatie vinden en kennisdelen in één.

Maar als je mensen overdondert met een grote hoeveelheid informatie, haken ze af. Dus hoe zorg je ervoor dat je intranet relevant blijft? En hoe zorg je ervoor dat je collega’s zo vaak mogelijk gebruik maken van je intranet?

Tijdens onze communitydag sprak onze strategisch directeur, Arthur Turksma, over dit thema. Hij deelde vijf tactieken om je intranet nóg relevanter te maken.

1. Hou het kort

Zorg dat de content op je intranet zo kort mogelijk is. Dit betekent niet dat de informatie eenvoudig of oppervlakkig is, maar dat je korte zinnen gebruikt en snel tot de essentie komt. Maak je teksten scanbaar en overzichtelijk. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van bulletpoints en makkelijk scanbare alinea’s.

2. Snoei

Beperk de informatie op je intranet! Verwijder verouderde of irrelevante content van je intranet. Zo lezen je collega’s enkel nog inhoud die écht belangrijk is. Kan je hier een handje hulp bij gebruiken? Lees hier hoe de Iris Content Coach je ondersteunt.

3. Kanaliseer

Binnen je organisatie heb je veel verschillende functies: facilitair-, administratief-, IT-medewerkers en ga zo maar door. Voor iedereen is andere inhoud op het intranet relevant. Door je informatie te voorzien van labels zien je collega’s alleen de inhoud die voor hen relevant is. Bijvoorbeeld omdat ze op een bepaalde afdeling of locatie werken, of omdat ze een specifieke functie hebben. Zo beperk je de hoeveelheid informatie die je collega’s zien en vergoot je de kans dat ze zien wat écht belangrijk is!

4. Zoekt en gij zult vinden

Stimuleer je collega’s om zoveel mogelijk gebruik te maken van de Iris Vindmachine. Wij zeggen niet voor niets dat de Vindmachine tot een van de besten op de markt behoort. Door gebruik te maken van de filtermogelijkheden en uitgelichte zoekresultaten vinden je collega’s nog sneller wat ze zoeken.

5. Verspreid het woord

Zorg dat je collega’s het intranet weten te vinden: verspreid het woord! Wij helpen je hierbij.

  • Door gebruik te maken van Iris Narrowcasting breng je informatie van het intranet naar je collega’s toe. Door belangrijke content op aparte beeldschermen in de werkomgeving te tonen weet je zeker dat je je collega’s bereikt!
  • Spoor collega’s aan om e-mailnotificaties aan te zetten! Zo krijgen ze dagelijks of wekelijks een update over de activiteiten op het intranet en missen ze niets.
  • Navigeer binnen Microsoft Teams naar het intranet! Iris Intranet is ook beschikbaar ín je Teams app, zo vinden je collega’s nog makkelijker de weg naar het intranet.

Wil je meer tips over hoe je je intranet nóg relevanter maakt? Of ben je benieuwd naar wat Iris Intranet voor jouw organisatie kan betekenen? Vul dan het contactformulier in en onze adviseurs nemen contact met je op. Je mag natuurlijk ook altijd zelf bellen: 040 246 30 40. Tot snel!

En dan nog even dit: als je op dit punt bent aangekomen heb je het hele artikel gelezen. Hoera! Dat betekent dat ik mijn werk goed heb gedaan, ik heb het zo kort mogelijk gehouden! 😉